Giethoorn

Wat kun je zeggen over Giethoorn? Dat het bekend staat als het Venetië van het noorden? Dat je er bootjes kunt huren en tussen de huizen door kunt varen? Dat het in heel China bekend is? Dat er veel restaurants zijn? Dat het de plaats van handeling is van “de Fanfare”? Dat je er ook  prima ook als er ijs ligt terecht kunt, maar dan om te schaatsen? Dat er leuke musea en winkeltjes zijn?

Wat je ook over kunt zeggen, je moet er een keer geweest zijn.

Zie ook:

De Oude Aarde

Ontdek de schoonheid van moeder natuur bij De Oude Aarde in Giethoorn. De mooiste edelstenen, mineralen en fossielen zijn sinds 1969 verzameld in het museum.

Gloria Maris

Schelpengalerie Gloria Maris is prachtig gelegen in het oude dorp Giethoorn, temidden van de vele vonders en bruggen, fraaie boerderijen en de smalle grachtjes. Gloria Maris bevindt zich direct aan de dorpsgracht in het centrum van Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’.

Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus

Kijken hoe het leven vroeger was in Giethoorn? Dat kan in het geheel vernieuwde Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus.