Appelscha

Appelscha is een bekend toeristisch centrum in de buurt van Kuinderloo. Je vindt er heuvelachtige bossen met fraaie wandel- en fietsroutes, mountainbikeroutes en ruiterroutes. Er is een klimpark, een bezoekerscenterum van Staatsbosbeheer, en gewone golfbaan en een midgetgolfbaan. Er zijn uitkijktorens in het dorp, bij de kale duinen en bij het Fochteloër Veen. Er zijn regelmatig braderieën, en altijd voldoende terrasjes om wat te eten of te drinken.

Zie ook:

10km rond Appelscha

Een wandelroute door de bossen bij Appelscha. Het startpunt is het bezoekerscentrum. Download de GPX track Startpunt

48 km boodschappenrondje Fochteloerveen

Een fietsroute om boodschappen te doen. De route voert via Oosterwolden door het Fochteloerveen naar Appelscha. Daarna via de Kale Duinen, Zorgvlied en Elsloo terug. Ook als je de supermarkten … Meer lezen 48 km boodschappenrondje Fochteloerveen

50 km Langedijke – Diever – Zorgvlied

Een fietsroute door de bossen. De route gaat grotendeels over comfortabele fietspaden. Download de GPX track

Blotevoetenpad Drents-Friese Wold

Bij Buitencentrum Drents-Friese Wold ligt een bijzonder pad: het blotevoetenpad. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit, en lopen maar! Voel met je blote voeten het zand tussen je tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Een prikkelende wandeling voor je blote voeten, die meestal toch verstopt zitten in een paar schoenen.

Buitencentrum Drents-Friese Wold

In dit bezoekerscentrum is de tentoonstelling Grenzeloos Wold te zien, met veel informatie over de natuur in het nationaal park.

Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier, vermaak en vertier inclusief eten & drinken! Het is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet en betaalbaar dagje uit voor het hele gezin.

Fochteloërveen

Tot aan de horizon; veen, veen en nog eens veen. Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Fochteloërveen. Een gebied dat tot de verbeelding spreekt met vogels als de kraanvogel en de blauwe kiekendief. Het Fochteloërveen is een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa.

Kale duinen

In Nationaal Park het Drents-Friese Wold vind je een uniek natuurgebied: het Aekingerzand. In de volksmond wordt dit uitgestrekte stuifzandgebied ook wel de Kale Duinen genoemd.

Pluktuin Ravenswoud

Op zo’n duizend vierkante meter vind je een enorme hoeveelheid vaste planten en éénjarigen. Er is keuze uit eindeloos veel soorten, waaronder veel dahlia’s, floxen en heleniums. Ook van prachtige grassen, stuiken, pluimen, kruiden, bessen en bollen kun je plukken om een gewoon boeket tot iets bijzonders te maken.​