Blotevoetenpad Opende

In het Westerkwartier ligt een bijzonder pad: het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten lopen door de modder, over water en gras. Over boomstammen klimmen of via een touw een sloot over. Heeft het geregend? Dan is er extra modder! Onderweg kan je uitrusten in één van de hangmatten of op een bankje. Durf jij ook? Het idee voor het pad is ontstaan door het verhaal van een mevrouw die vroeger het pad liep van haar huis naar de kerk in het dorp.

Korte en lange versie

Het Blotevoetenpad kent een korte en een lange route. De lange route is 3,4 km, de korte 1,6 km. De korte versie is ook voor de allerkleinsten een leuke uitdaging. De meeste bruggen en speeltoestellen vind je op dit deel van de route.

Horeca

Aan het startpunt van het Blotevoetenpad ligt Theetuin Blotevoetenhof. Bezoek de theetuin voor koffie of thee met iets lekkers. Meer info? 0594-657080

Website: https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/westerkwartier/blotevoetenpad-opende